Benny Törnroos ja muumit

Muumilaakson tarinoita –animaatiosarjan rakastetun tunnuskappaleen Käy Muumilaaksoon niin suomeksi kuin ruotsiksikin laulanut Benny Törnroos on esiintynyt 90-luvulta saakka yhdessä Muumien kanssa.

Törnroosin Muumi-konsertit koostuvat kaikille tutuista muumilauluista. Konserttien aikana leikitään, lauletaan ja tanssitaan. Välillä myös jumpataan Muumipeikon, Muumipapan, Pikku Myyn, Nipsun sekä yllätysesiintyjän kanssa!  Tunnelma on tyypillisesti katossa konserttien alusta alkaen ja muumilaulut raikuvat täyttäen niin pienen kuin suuremmankin yleisön sydämet. Konsertit sopivat kaikille niin vauvasta vaariin ja Törnroos Muumi-ystävineen toivottaakin kaikki tervetulleeksi mukaan konsertteihin.

Helsingissä vuonna 1950 syntynyt Benny Törnroos on suomenruotsalainen laulaja ja näyttelijä. Yksi tunnetuimmista Törnroosin esittämistä kappaleista on Muumilaakson tarinoita -animaatiosarjan tunnuskappale, jonka hän esittää sekä suomen- että ruotsinkielisessä versiossa. Törnroos on esittänyt useita Muumi-aiheisia lauluja Benny Törnroos & Muumit -yhtyeensä kanssa. Vuonna 1992 ilmestynyt Lasten ikioma Muumi –levy myi kahdessa kuukaudessa kultaa ja on tähän päivään mennessä myynyt noin 130 000 kappaletta ollen Suomen eniten myyty lastenmusiikkilevy.  Lastenlevyjen lisäksi Törnroos on toiminut mm. laulusolistina Country Express –kantriyhtyeessä ja konsertoinut Lasse Mårtensonin ja Calle Petterssonin kanssa. Muusikon töidensä ohessa Törnroos on työskennellyt vuodesta 1977 Yleisradiolle, jossa hän on tehnyt radio- ja televisio-ohjelmia ruotsiksi.