Remu Aaltonen

Rock and roll syntyi Yhdysvalloissa 1950-luvulla, Remu Aaltonen tammikuussa 1948 Helsingissä ja alkuperäinen Hurriganes vuonna 1971 niin ikään Helsingissä.

Laulaja-rumpali-musiikintekijä Remu Aaltonen on suomalaisen rock’n’rollin kiistaton kummisetä, jonka johtamassa Hurriganesissa ja muissa kokoonpanoissa ovat soittaneet lukuisat Suomi-rockin tunnetuimmat ja arvostetuimmat muusikot. Täytettyään 70 vuotta tammikuussa 2017 päätti Remu hiljentää keikkatahtia. Helsingin jäähallissa järjestettiin loppuunmyyty Viimeinen keikka, Last Call –juhlakonsertti, johon päättyi Remu Aaltosen ja Hurriganesin ura säännöllisesti, viikonlopusta toiseen esiintyvänä rock-yhtyeenä.

Viimeiselle keikalle, Last Call -konserttiin Remu oli kutsunut vierailijoiksi suuren joukon nimekkäitä rock-muusikoita ja konsertin sisältö oli aitoa ja ehtaa Hurriganesia alusta loppuun.  Sitä samaa, jota kuullaan Remun keikoilla tulevaisuudessakin.

Viimeisen keikan jälkeen Remu rauhoitti tilanteen, kuten oli suunnitellutkin. Keikoilla hänet nähtiin vuonna 2018  vain pariin otteeseen mukanaan muun muassa kosketinsoittaja Mikko Rintanen, kitaristit Janne Louhivuori ja Juho Pitkänen ja basisti Maucca Siirala.

Maamme valtiovaltakin muisti Remua joulukuussa 2018, kun opetus- ja kulttuuriministeriö myönsi hänelle arvostetun Suomi-palkinnon seuraavin perustein: ”Palkinnolla halutaan kunnioittaa vankkaa taiteellista pätevyyttä. Tekijöitä, jotka edustavat pitkän linjan osaamista ja vaikuttavuutta suomalaisen taiteen kentällä.”

Uusi vuosi ja uudet tuulet puhaltavat.  Energinen Remu on päättänyt jatkaa keikkailua epäsäännöllisen säännöllisesti: ”Enhän mä nyt voi kokonaan himaankaan jäädä makaamaan. Baana kutsuu ja vielä riittää voimia! Mä teen keikkaa, kun pyydetään. Nimellä Remu ja jotain… Remu & His Allstars, Remu Plays Ganes, Remu & Electric Play… – tilanteen mukaan. Ja messiin lähtevät tietysti parhaat mahdolliset rock-hemmot.”